Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем запалка и ключ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем запалка и ключ

Колеги днес установих че не ми работи запалката. На нея майната и ама и зарядното за телефоне не ще. Някой знаели дали е на отделен бушон? Друго което забелязах е че не функционира и първата степен на кляча. Преди като го завъртя една идея и тръгваше радиото. Сега неще. Трябва да дам пълен контакт за да тръгне. И трето свети ми индикацията за изгоряла крушка а такава няма. Някакви идеи дали тези неща са свързани по някакъв начин?
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

И на мен ми светна индикацията за крушка, вчера проверих всичките- светят си- нямам обяснение.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Проверете внимателно крушчиците осветяващи задния номер - 2бр.За запалката има бушон в таблото под волана.Радиото ако е спряно ръчно при угасен двигател, ще се пусне ръчно при работещ - в противен случай, ще се включи само
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 13:18.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Моите светят - на номера, всичко свети

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          И на мен ми светна индикацията за крушка, вчера проверих всичките- светят си- нямам обяснение.
          Бавно и методично провери всичките тези:

– low beam headlights
          – high beam headlights
          – flashing (only gas discharge headlights)
          – side/taillights
          – direction indicators
          – brake lights (stop lights)
          – third stop light
          – rear fog guards
          – number plate lights.

Започни с третия стоп (виж дали всички крушки му светят) и със задните светлини за мъгла.

Ако повторната проверка нищо не открие, проблемът може да се дължи на лоша връзка или на проблем в самата клюкарка.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Проверете внимателно крушчиците осветяващи задния номер - 2бр.За запалката има бушон в таблото под волана.Радиото ако е спряно ръчно при угасен двигател, ще се пусне ръчно при работещ - в противен случай, ще се включи само
            И моите крушки на номера светят. Знаеш ли кой е номера на бушона? Радиото тръгва като дам на контакт без да паля. Преди ми тръгваше само като завъртя ключа с една идея тоест по таблото нищо не светка, а радиото заработваше
            Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
              И моите крушки на номера светят. Знаеш ли кой е номера на бушона? Радиото тръгва като дам на контакт без да паля. Преди ми тръгваше само като завъртя ключа с една идея тоест по таблото нищо не светка, а радиото заработваше
              Не го помня точно кой номер беше бушона, а лампата може да свети и когато крушките са с различни ватове от предписаните.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Бавно и методично провери всичките тези:

– low beam headlights
                – high beam headlights
                – flashing (only gas discharge headlights)
                – side/taillights
                – direction indicators
                – brake lights (stop lights)
                – third stop light
                – rear fog guards
                – number plate lights.

Започни с третия стоп (виж дали всички крушки му светят) и със задните светлини за мъгла.

Ако повторната проверка нищо не открие, проблемът може да се дължи на лоша връзка или на проблем в самата клюкарка.
                Аз мисля че на 166 клюкарката не хваща третия стоп,поне при 147/156/159 е така,според мен проблема е по-скоро в самата клюкарка,или някоя крушка не отговаря на съпротивлението
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Аз мисля че на 166 клюкарката не хваща третия стоп,поне при 147/156/159 е така,според мен проблема е по-скоро в самата клюкарка,или някоя крушка не отговаря на съпротивлението
                  Така пише в юзер-манюала. А и имам някакви спомени, че някой беше писал за случай в който точно изгорели крушки от 3 - тия стоп са били причината.
                  В случая с проблема на лорда, той май казва, че му е светнал чека без да е пипал нищо.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Нищо ме съм пипал, крушките са според предписанията , третия стоп не.съм го гледал- няма кой да натиска спирачката , затова не съм гледал и другите , много съм тъп сигурно е стоп

Comment

Нищо ме съм пипал, крушките са според предписанията , третия стоп не.съм го гледал- няма кой да натиска спирачката , затова не съм гледал и другите , много съм тъп сигурно е стоп
                      Използвай парче дъска с подходяща дължина

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз си падам по високи технологии сложих телефона с включена камера- две крушки на третия стоп . Те бяха с някакъв странен волтаж нали

Comment

Аз си падам по високи технологии сложих телефона с включена камера- две крушки на третия стоп . Те бяха с някакъв странен волтаж нали
                          Страхотна технология!

Крушките са 12V/2.3W от този тип:

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Колко са големи като тези в таблото ли са или като в мигачите

Comment

Колко са големи като тези в таблото ли са или като в мигачите
                              Като тези на мигачите.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X